Facebook dünyanın en popüler sosyal ağıdır. Giderek daha fazla insan gerçek hayatlarının olaylarını sanal dünyaya taşıyor. Yaşanan olayları sanal aleme taşıyan bir çok insan için, ilişkilerin sona ermesinden yasal işlemlere kadar çoğunda depresyon vakalarının artıştan bahsetmek mümkündür.

Bu göz önüne alındığında, bazen fikirleri yeniden gözden geçirmek için belirli bir sosyal ağdan ayrılmak gerekir. Facebook söz konusu olduğunda, hesabı geçici olarak devre dışı bırakabilir veya tamamen silebilirsiniz.

Hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak, gönderme, mesaj alma, randevu alma veya başka bir bildirim alma olasılığı olmadan profilinizi devre dışı bırakacaktır. Hesabınızı nasıl devre dışı bırakacağınızı aşağıda görebilirsiniz.

Facebook hesabınızı devre dışı bırakma

Hesabınızı devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:

Facebook hesabınızı devre dışı bırakma

  1. Facebook sayfasının sağ üstündeki aşağı oku ve ardından “Ayarlar” ı tıklayın.
  2. Sol tarafta bulunan “Facebook Bilgilerin” yazan sekmeye girin Hesabınızı devre dışı bırakın yolunu izleyin.
  3. Bunun ardından sizden istenen bilgileri girerek devre dışı bırakmayı onaylayın.

Facebook hesabınızı devre dışı bırakma

Bu basit adımla artık kafanızı dinlendirebilirsiniz. Sakinleştiğiniz zaman kaldığınız yerden (tüm kişileriniz, fotoğraflarınız ve yayınlarınızla) kullanabilirsiniz.

Fakat, çok ciddi bir sorununuz varsa ve aynı profili tekrar kullanmak istemiyorsanız, herhangi bir nedenle, hesabınızı kalıcı olarak silmeniz gerekir.Hesabınızı kapatırken verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Hesap verilerinizi yedekleme

Facebook’ta hesabınızı komple kapatmak istiyorsanız, sosyal ağdan ayrılmadan önce bazı verileri kaydetme işlemi yapmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmanız tavsiye edilir, çünkü kolay olmanın yanı sıra, örneğin kişi listenizin bir kopyasına sahip olmak da önemli olabilir. Verilerinizi kaydetmek için aşağıdakileri yapın:

Facebook Ayarları’nı açın.

Önce “Facebook’taki bilgileriniz” sonra “Bilgilerinizi indirin” seçeneğini tıklayın.

Hesap verilerinizi yedekleme

Bir sonraki ekranda, bilgisayarınıza hangi verilerin indirileceğini, oluşturulacak dosyanın türünü (HTML veya JSON) ve fotoğrafların ve videoların kalitesini seçme seçeneğiniz olacaktır.

HTML’yi seçerseniz, profili normal olarak bir tarayıcıda açabilirsiniz. JSON dosyası, kişi listesi gibi verileri e-posta yöneticileri gibi diğer uygulamalara aktarmanıza olanak tanır. Şimdi “Dosya oluştur” u tıklayın ve güvenli bir yere kaydedin.

Yedeklemeden sonra …

Yedeklemeden sonra, hesabı silmeden önce bazı profil bilgilerinizi sıfırlamanız önerilir. Nasıl olduğunu gör:

Üçüncü taraf uygulama ilişkilendirmelerini hesabınızdan kaldırın:

  1. Ayarlara git.
  2. “Uygulamalar ve İnternet siteleri “ seçeneğini tıkla.
  3. Hepsini kontrol edin ve ardından kutucukları işaretleyip “Kaldır” ı tıklayın.

Artık hesabınızı bir kez ve herkes için silmeye hazırsınız!

facebook hesap silme

Hesabı silme seçeneği için yine “Ayarlar” ve ardından “Facebook’taki bilgileriniz” sekmesine girerek “Dondurma ve Silme” seçeneğini seçin.Ardından “Hesabı kalıcı olarak silme” seçeneğini seçin.Aşağıda bulunan “Hesabı silme işlemine devam et”  butonuna bastıktan sonra verilen uyarıları da gözden geçirerek “Hesabı Sil” butonuna basabilirsiniz.Yada direk buraya tıklayarak son adıma gelebilirsiniz.Geçmiş olsun 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

17 + 3 =